樂古Nakuz

標題: ★有問題必解問~解答區★ [打印本頁]

作者: 口牙天    時間: 28-8-2008 16:20
標題: ★有問題必解問~解答區★
★有問題必解問~解答區★如題..

有咩psp問題都可以問我..

我一定會盡量間去解答你既問題..
作者: tosm02176    時間: 28-8-2008 19:49
我想問我上網下載左個儲存欄
我要把這個file放係psp邊到
作者: 口牙天    時間: 28-8-2008 20:50
你上網DOWN左個PSP save之後..就放係psp/SAVEDATA入邊就得嫁啦...
作者: Rex Tamkw    時間: 29-8-2008 15:26
我down左壓縮檔落泥...係唔係直接放落ISO到都玩到??
作者: 口牙天    時間: 29-8-2008 17:44
原帖由 ※華仔※ 於 29-8-2008 15:26 發表
我down左壓縮檔落泥...係唔係直接放落ISO到都玩到??

係牙...CSO/ISO既檔都係放入邊嫁...
作者: 『玩出我天地』    時間: 14-9-2008 16:38
我想問下係咪改機先玩到上網下載既遊戲架?
如果唔改機,係咪一家要買碟玩架?
作者: bennylui    時間: 14-9-2008 19:06
標題: 回復 6# 的帖子
[[bao_15]] 係...
你入黎玩野"口"?!
作者: louis9288    時間: 16-9-2008 18:59
我想問係e家開始出既新機改唔到架? 我諗著11-12月買  會唔會好難買架?會唔會貴好多?
作者: Keroro    時間: 16-9-2008 22:42
再講改機 呢個topic off 左所有人比我扣分唔好問我咩事

作者: Ruby    時間: 17-9-2008 00:42
點先可以係PSP 聽新城997?

opera mini 4.1唔得 PSP本身果個唔洗講......

用Windows Media Player 聽新城997 另存M3U 再用RealPlayer播 再存PLS
再用返PSPRADIO放都唔得(要PLS檔)ASX M3U WPL 試過 唔得[[bao_16]]
作者: 小新~    時間: 18-9-2008 08:24
http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D1
幫幫我
作者: 口牙天    時間: 18-9-2008 19:10
唔係到喎--''你講個問題出黎牙...
作者: p493903742    時間: 24-9-2008 22:05
標題: 請問點可以係psp睇電影?
我想你比教學我,唔該!
作者: samleung2005    時間: 25-9-2008 19:23
我想問而家買psp2000有冇得改機
我幫fd問
作者: 緋雪千夜。》    時間: 28-9-2008 19:03
點 樣 可 以 係 PsP 入 面 到 睇 影 片 架 ?
作者: simontung789    時間: 1-10-2008 13:29
想問下3.30oe要點做先算到3.71 M33....
作者: 口牙天    時間: 1-10-2008 13:38
原帖由 p493903742 於 24-9-2008 22:05 發表
我想你比教學我,唔該!

原帖由 緋雪千夜。》 於 28-9-2008 19:03 發表
點 樣 可 以 係 PsP 入 面 到 睇 影 片 架 ?

http://hk.geocities.com/beginner_psp2005/003.htm

呢個網可以教你地點入電影...
作者: 口牙天    時間: 1-10-2008 13:40
原帖由 samleung2005 於 25-9-2008 19:23 發表
我想問而家買psp2000有冇得改機
我幫fd問

依家新出既psp-2000都係冇得改機..因為sony用哂d新既底板..so新出既2000係冇既...
舊版既2000先可以改機...
作者: 口牙天    時間: 1-10-2008 13:42
原帖由 simontung789 於 1-10-2008 13:29 發表
想問下3.30oe要點做先算到3.71 M33....

你要一步一步咁黎...姐係3.30oe升到3.40..再升到3.50..之後先升3.71m33
不過依家出到4.01m33-2...so..好小人會升3.71m33..
如果自己唔識升既話..攞去鋪頭到升牙..幾大蚊...
作者: erichanong    時間: 1-10-2008 13:49
我想問  做咩我玩唔到有d  game...佢話到明係比3.21玩家wo
作者: simontung789    時間: 1-10-2008 13:52
原帖由 口牙天 於 1-10-2008 13:42 發表

你要一步一步咁黎...姐係3.30oe升到3.40..再升到3.50..之後先升3.71m33
不過依家出到4.01m33-2...so..好小人會升3.71m33..
如果自己唔識升既話..攞去鋪頭到升牙..幾大蚊...

咁大大有冇升3.40既教學...
等小弟自己參詳參詳
作者: 火龍火焰    時間: 1-10-2008 14:50
我岩岩買左個2手機,
改左機,咩都齊但差條ucb線入games
我想問就係係咪要買usb線先可以入games
仲有usb線幾錢,邊到買?
作者: 口牙天    時間: 1-10-2008 14:51
原帖由 火龍火焰 於 1-10-2008 14:50 發表
我岩岩買左個2手機,

你個部係1000定2000牙??
條usb線10幾蚊都有...
作者: 緋雪千夜。》    時間: 3-10-2008 09:18
原帖由 火龍火焰 於 1-10-2008 14:50 發表
我岩岩買左個2手機,

其 實 買 card reader 好 過 usb 線
用 usb 線 插 到 多 個 psp 個 插 口 到 , 好 似 壞 ( 我 已 經 係 咁 )
用 card reader 又 唔 洗 出 game , 只 係 拎 張 卡 出 黎 就 得
作者: 口牙天    時間: 3-10-2008 18:12
用usb係1個方法..用card reader 都得...
作者: Yu裕    時間: 5-10-2008 04:31
我岩岩買左fifa09(football),但我要4.03以上既版本至玩到 我得3.71. 玩唔到,請問咩網站到可以upgrade 定係要其他方法?
作者: 口牙天    時間: 5-10-2008 09:02
原帖由 Yu裕 於 5-10-2008 04:31 發表
我岩岩買左fifa09(football),但我要4.03以上既版本至玩到 我得3.71. 玩唔到,請問咩網站到可以upgrade 定係要其他方法?

依家新出既games一定要升級到4.01個d...你有冇入games玩牙??
如果有既話就升4.01m33-2(可以玩入games同買碟玩...呢個係最好既...)
如果你本人唔識升級既話...咁就唔好自己升啦..咁樣既話可以去d鋪頭到升...
作者: Rex Tamkw    時間: 5-10-2008 10:07
點先可以把1個睇野既檔轉做mp4 檔啊...[[m101]]
作者: [H]KA-YU    時間: 5-10-2008 11:27
標題: 回復 28# 的帖子
用轉檔器
作者: 緋雪千夜。》    時間: 5-10-2008 11:51
原帖由 [H]KA-YU 於 5-10-2008 11:27 發表
用轉檔器

可 唔 可 以 俾 個 轉 檔 器 呀 -3- "
唔 知 係 邊 到 搵 到
作者: Rex Tamkw    時間: 5-10-2008 14:28
原帖由 [H]KA-YU 於 5-10-2008 11:27 發表
用轉檔器

我都知...咁你有冇d 咩轉檔器可以分享[[m40]]
作者: [H]KA-YU    時間: 5-10-2008 18:02
標題: 回復 31# 的帖子
你留低你個msn,我sd一個俾你用
作者: 口牙天    時間: 5-10-2008 19:42
其實好多都可以轉既....不過識唔識用姐-0-''
作者: 緋雪千夜。》    時間: 12-10-2008 12:40
原帖由 [H]KA-YU 於 5-10-2008 18:02 發表
你留低你個msn,我sd一個俾你用

俾 埋 我 得 唔 得 -3- ?
作者: louis9288    時間: 12-10-2008 15:14
http://www.sendspace.com/file/djoeqz
入面係轉檔程式(WindMencoder)  一個裝既 一個更新  一個轉中文

唔識用既話問我
作者: 口牙天    時間: 16-10-2008 23:08
原帖由 louis9288 於 12-10-2008 15:14 發表
http://www.sendspace.com/file/djoeqz
入面係轉檔程式(WindMencoder)  一個裝既 一個更新  一個轉中文

唔識用既話問我

多謝你既分享...thx-0-
作者: jason1888    時間: 17-10-2008 20:58
PSP死點點睇

最好有埋相唔係講既話真係好難肯定

而家水貨同行貨既普通色或特別色幾錢?(有邊幾種Park既價都講我知謝謝)

買機時要點檢查?(特別要知水貨)

咁3000機係咪暫時唔可以玩番版同改機定係以後都冇得玩番版同改機?點解?

3000=行貨  3000或以上=水貨?
作者: louis9288    時間: 17-10-2008 22:23
死點同光點通常得1粒好難睇  要係一個全黑or全白先睇到  行貨機個盒有sony保養證....
水貨冇保養證  同埋盒邊有寫個號碼  3先係香港行貨(有d色冇行貨)   3000應該有掛先破到
作者: 緋雪千夜。》    時間: 17-10-2008 23:24
原帖由 louis928812-10-2008 15:14 發表

唔識用既話問我

解 唔 到
佢 想 有 問 題 , 壞 左
有 冇 第 2 個 ?
作者: jason1888    時間: 18-10-2008 00:34
標題: 回復 38# 的帖子
3000應該有掛先破到?
作者: louis9288    時間: 18-10-2008 11:22
原帖由 緋雪千夜。》 於 17-10-2008 23:24 發表

解 唔 到
佢 想 有 問 題 , 壞 左
有 冇 第 2 個 ?

我再upload過

http://www.sendspace.com/file/96w07g

原帖由 jason1888 於 18-10-2008 00:34 發表
3000應該有掛先破到?

總之3000未有人破解到  應該有排都破解唔到

作者: 緋雪千夜。》    時間: 18-10-2008 13:47
都 係 唔 識 用 = = "
有 冇 d 易 d 架 -3-
作者: louis9288    時間: 18-10-2008 14:17
你有咩唔明先-.-?????

先開左佢 之後禁開啟檔

之後禁佢2下就問你係咪改野 你話係

最後改完禁右上角就開始轉

作者: jason1888    時間: 18-10-2008 17:34
我部機係3.03OEC
如果我要升級洗唔洗降左1.5先定係升到哪個版本先升得?

要升到某個版本的話又洗唔洗降到1.5呢?
作者: 口牙天    時間: 19-10-2008 16:30
原帖由 jason188818-10-2008 17:34 發表
我部機係3.03OEC
如果我要升級洗唔洗降左1.5先定係升到哪個版本先升得?

要升到某個版本的話又洗唔洗降到1.5呢?

如果本人唔識升既話..咁就唔好整啦...因為會整整下壞左..咁就冇(為)啦...

仲有依家有得升5.00m33...
[link deleted by keroro]
大家上去睇睇牙...

作者: qwerop2    時間: 19-10-2008 18:39
我個psp果D 音好沙 有咩方法整番好....換機/係點
作者: 緋雪千夜。》    時間: 29-10-2008 21:15
原帖由 louis928818-10-2008 14:17 發表
你有咩唔明先-.-?????

先開左佢 之後禁開啟檔

之後禁佢2下就問你係咪改野 你話係

最 ...

我 轉 左 之 後 入 落 部 psp 到
但 係 我 係 psp 到 睇
佢  話 我 冇 影 片 wo
點 算 好 ???
作者: 牙豐    時間: 31-10-2008 21:00
本人新手一名有野想問
1.系psp到點播歌播影片
2.想問問如果我想耐打d既話,係咪應該買多粒電,
  如果買既話買咩電好,同埋喜利有無得買
作者: 雞男    時間: 1-11-2008 15:20
我唔知點解..我放極咩圖..咩影片都睇唔到..回答我![[tk_44]]
作者: cat520ar    時間: 1-11-2008 16:47
標題: 回復 49# 的帖子
有冇轉 PsP 個Size?  480*2XX
PsP 只支媛MP4 同AVI ..@@  你有冇轉RMVB睇唔到
作者: louis9288    時間: 8-11-2008 08:38
標題: 睇片教學
第一要要有播放器  解壓後放入psp/game入面
http://www.sendspace.com/file/11ww40
之後就放條片入VIDEO到  之後你平時開game到開個播放器 再搵反你條片就播到
pmp同mp4呢2種都試過播到其他未知   仲有個檔案名最好係英文 因為唔係個個psp版本中文名檔都播到

唔明既問我
作者: pun123    時間: 22-11-2008 04:38
入game 出現 資料錯誤(檢查多餘的循環)  要點做..
作者: siuyin2002    時間: 25-11-2008 21:43
標題: 請你幫幫手-.-" 求下我部機....
我想問問呢.... 點解我部psp 入吾到game 落去既? (入記憶卡)
但我系 電腦入去 系入到....但系psp 到就冇game 但記憶卡既 容量 系小左~!
咁系我部機問題 一話系 記憶卡問題?
作者: 14哥    時間: 4-12-2008 17:40
我想問下厚機同slim機有咩分別- -"
我正係知slim機可以插電視....
但係功能上一無所知.....
同埋版本好混亂....
作者: rex0304    時間: 6-12-2008 22:55
點解我用psp上網會出現dns error
如題,有冇人可以幫下我呀-_-''
要點較先唔會咁...

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticl2138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2