打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手問題!!~~~~

1  ,2 , 3   好難先會錯 lol
回復 支持 反對

1: 假設bk 時間係絕對準確~
1lv g係咪一樣可以 同高lv c一樣 bk 到 高LV c 既上籃?

火鍋除左時間要準確還要距離正確~如果兩樣條件符合是可以~根據我所知上籃能力好似只係幫助上籃入的機會愈大

2: 3分起手位置要點先最準~關唔關人物起手時既距離?

在nice pass~空檔~而且不是定了很久才射的時候會比較準~即是當你一直行~行到你想射的地方才停後來射~而不是停了很耐才射
很多人以為定了很久才射會很準~但根據我所知是會令命中率下降,我亦認為愈近三分線會愈準的(此是我玩pg的心得,並不代表sg的立場~如有錯別罵

3: 怎形成腳軟?大腳軟同小腳軟要咩情況先可以分別出現?

腳軟方面很多方法~而且能用文字講曬~例如普通插花~先按左後按右的~他跟你行左再行右就會被軟~而大轉他跟貼你應該都會被大軟
另外我發現~如大轉2~你即使知道他的方向~如太貼撞到他的影也會被軟(很多時都因為咁好無奈= =)

4:數碼 至到兒家既 辣椒 時代~第一個代表台版FS出戰韓國既玩家係咩ID 同咩位置?
不知道

5:香港官方有無攪過比賽?以咩模式進行?
不知道

6:籃下卡位點樣可以撞到人跌低?
當你屁股對住人~佢向你方向下就會~而你向佢方向後退都好似得

7:中峰招吸BK~除左入樽之外~係咪乜都可以成功吸到?

我估應該得(不清楚)

8:點解有時射3分會用左中距離射姿...而射出去又係當3分?

e個應該係bug~你可能lag/站在能拿3分的線和利用中距射姿最遠的位置中(希望無錯)

9:可唔可以傳到波俾跌低左既隊友? 有咩方法?

我見過一傳比佢佢即彈番起身= =

10:有咩情況可以令到腳軟既隊友立即回復正常移動?

應該無= =扶番佢起身囉= =

11: jump alley 最遠位置係邊? 正常情況~jump alley 出唔到時候~都會傳左俾隊友~
    點解有時禁左制都會出小跳投(騎馬)~而唔會傳俾隊友 ?

可能因你在按制方面慢左掛

12:中峰既連續轉身假動作既第三下~要點bk?

我唔清楚點解要指明第3下~但拍法應該同1/2下無差~

13:乜情況之下偷波之下最易?

1.當插花後,2.當扮假投(指按一下d而不是射出去) 我所知只有咁

14:乜野既投射係bk唔到?

應該無~如果要講就係補籃補灌掛
回復 支持 反對

唔明風仔想up乜
回復 支持 反對

原帖由 笨小子 於 30-1-2008 21:26 發表
1: 假設bk 時間係絕對準確~
1lv g係咪一樣可以 同高lv c一樣 bk 到 高LV c 既上籃?

火鍋除左時間要準確還要距離正確~如果兩樣條件符合是可以~根據我所知上籃能力好似只係幫助上籃入的機會愈大

2: 3分起手位置 ...

同我既答案 有好大出入

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
[H]KA-YU -2 連帖,請善用編輯功能

查看全部評分

回復 支持 反對

佢系咪話緊
123題  好難會錯
回復 支持 反對

1,2,3題 好難 錯~~xd

題左板主既第二題先

禁d制果下貼線就OK~之後隻人移到咩位置都唔會影響準確~

第三條

對方用A 既時候~你企既位置係俾人扭過你既另一邊....就會出現小腳軟 假設對方假身扭左之後再扭右~而咁岩你企既位置係左邊~而俾人過左右邊~你就會大腳軟

有錯就來我家玩   屁眼
回復 支持 反對

原帖由 SEXMyself 於 30-1-2008 13:30 發表

同我既答案 有好大出入

小弟資歷少= =但呢d的確係我既經驗
回復 支持 反對

self哥  你連post
小心又做野
回復 支持 反對

試答- -' 唔好插!

1: 好似- -" 扑唔到....因為個c咁大份   xddddd
7: 補 籃  後仰 勾手吸唔到  tip波.....- - ' 我未見過
9: 得  qe  同 打2 2 都可以做 到
11:   呢個- -我試過 撞到人都 出唔到
12:  - -" 呢個唔係估架咩?   
13:拉轉身d大前同中鋒- -" 好似比人偷  當然 仲有好多 情況
回復 支持 反對

聽說拉杆都係吸唔到~其實都得
回復 支持 反對