查看: 4320|回復: 128
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手問題!!~~~~

1: 假設bk 時間係絕對準確~
1lv g係咪一樣可以 同高lv c一樣 bk 到 高LV c 既上籃?

2: 3分起手位置要點先最準~關唔關人物起手時既距離?

3: 怎形成腳軟?大腳軟同小腳軟要咩情況先可以分別出現?

4:數碼 至到兒家既 辣椒 時代~第一個代表台版FS出戰韓國既玩家係咩ID 同咩位置?

5:香港官方有無攪過比賽?以咩模式進行?

6:籃下卡位點樣可以撞到人跌低?

7:中峰招吸BK~除左入樽之外~係咪乜都可以成功吸到?

8:點解有時射3分會用左中距離射姿...而射出去又係當3分?

9:可唔可以傳到波俾跌低左既隊友? 有咩方法?

10:有咩情況可以令到腳軟既隊友立即回復正常移動?

11: jump alley 最遠位置係邊? 正常情況~jump alley 出唔到時候~都會傳左俾隊友~
    點解有時禁左制都會出小跳投(騎馬)~而唔會傳俾隊友 ?

12:中峰既連續轉身假動作既第三下~要點bk?

13:乜情況之下偷波之下最易?

14:乜野既投射係bk唔到?

望解答~謝
回復

2: 3分起手位置要點先最準~關唔關人物起手時既距離?
有空擋時,隊友給你good pass
3: 怎形成腳軟?大腳軟同小腳軟要咩情況先可以分別出現?
用a制,我平時給人大軟腳時都是出大轉身
6:籃下卡位點樣可以撞到人跌低?
這好像關機率問題
7:中峰招吸BK~除左入樽之外~係咪乜都可以成功吸到?
上籃好像也可以
8:點解有時射3分會用左中距離射姿...而射出去又係當3分?
um..以我估計應是系統錯誤
9:可唔可以傳到波俾跌低左既隊友? 有咩方法?
好像不可以
10:有咩情況可以令到腳軟既隊友立即回復正常移動?
um..好像沒有
11: jump alley 最遠位置係邊? 正常情況~jump alley 出唔到時候~都會傳左俾隊友~
    點解有時禁左制都會出小跳投(騎馬)~而唔會傳俾隊友 ?
按鍵速度慢
13:乜情況之下偷波之下最易?
假投之後
14:乜野既投射係bk唔到?
第一時間補籃
回復 支持 反對

你咁叫岩哂?有問題冇答到~

同你以上既答案完全錯哂~

板主~唔識咪教錯新手啦;P
回復 支持 反對

更正樓上新板主的第8題.
唔係系統錯誤=.=
而係你隻腳只係踏正3分線入小小果個位就可以了-.-比較大機率入-.-
回復 支持 反對

冇料咪扮大袋啦-_-" 睇少個版一陣 就見你個新版主 出黎亂答問題

教壞新手..唉
回復 支持 反對

回復 3# 的帖子

只係 有小小岩姐~~~

唔好今話人la 人地 新手來
回復 支持 反對

算啦~呢d問題~就算由韓國fs一開就玩到台板e+都未必識答~

我諗香港冇幾多人識答哂~;P
原帖由 檸檬 於 30-1-2008 19:32 發表
只係 有小小岩姐~~~

唔好今話人la 人地 新手來

佢新手點做到板主呀?做板主一定好熟隻game~

由有fs開始所有野都識~如果唔係~是但搵件都得啦~

回復 支持 反對

a_a fs版吹水的速度超快.按一下f5多了一個留言orz
回復 支持 反對

你估小野-口-

講真 lam 哥  教教 我吧 :lol :lol
回復 支持 反對