打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔該我想問下我想砌呢部機配備玩會唔會LAG

關閉 [複製鏈接]
隻game主要睇顯示卡-.-"
你個setting冇顯示卡...點轉都lag=.='...
就算俾你買到幾貴都好=.=冇顯示卡...你都係lag..就係咁...

你唔明電腦d野唔緊要-.-'..
打機黎講..你主要整靚d張顯示卡...ram....HD留多d空位...
基本上cpu..你而家買極都唔會cheap得去邊...at least你都有3GB既cpu核心..(單核心黎講最少3GB叫唔錯)
雙核既話話1.5GB以上就好夠
ram最少2GB...
顯示卡建議你買8500GT以上(8500GT最平嫁喇...用黎支援玩得到l4d既顯卡)
最建議買8800GT,只因現時最強既係8800GT出圖量係比其他快(唔好拎d 756mb既卡黎比=.=)
對比就9600GT....另外cpu建議買返AMD,AMD係熱d..但係主要處理圖像性資料比較快,散熱做靚少少,最底都買返個風扇仔-v-"...其他野睇個人金錢啦= =~~
回復 支持 反對

(個人)Intel e家在各方面都較AMD 優勝,本人原本都係撐AMD,不過買左E8500後,發覺效能真係相差好多,儘管AMD已經有AM3(45nm技術)
----------
火牛唔建議用GTR牌子
回復 支持 反對