查看: 12165|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 高手請入

15樂點

大家好   我係新手 我想問一問全不勁舞團嘅玩法同點打中文呀 要 長細仲同易明THX!!!

最佳答案

查看完整內容

你好 首先 你要睇左 新手指南 姐係條女 係到教你玩 ... 果個其實好有用 .. 基本上 你睇左果段野 我 以下落黎說明都係白費的 ... 但有D模式你一定要學識 領舞 / BU / br /8k 4k 你直接練8k 係好難既事 .... 首先 1: 你建盤上既''上'' ''下'' ''左'' ''右'' 係等於隔離數字建既2468 1379係用黎玩8k的 我好難 講得好詳細 因為呢d係 一望就知係咩位 ... 然而 你要跟住2樣野黎玩勁舞 節奏 速度 ...好簡單 係歌既節奏 ...禁 ...
回復

你好
首先 你要睇左 新手指南 姐係條女 係到教你玩 ... 果個其實好有用 ..

基本上 你睇左果段野 我 以下落黎說明都係白費的 ... 但有D模式你一定要學識

領舞 / BU / br /8k

4k 你直接練8k 係好難既事 ....

首先

1: 你建盤上既''上'' ''下'' ''左'' ''右'' 係等於隔離數字建既2468
1379係用黎玩8k的 我好難 講得好詳細 因為呢d係 一望就知係咩位 ...

然而  你要跟住2樣野黎玩勁舞 節奏 速度 ...好簡單 係歌既節奏 ...禁既速度la..

唔明既話 可以再問!!

之後

2: 你一首 我當佢有4分鐘 每場 6個人 少少地500經 ...
你玩既過程 可以加反健...
小心 e+勁舞 出左1-6反
假設想 禁6反 可以禁一下end  1反 可以禁一del
呢兩個制係係 上下左右既上面
3: 好簡單 你要因自己既 能力同 潛質 去 玩 ....
我簡單 介紹 一d 你一定要學既mode(模式)
你新手 其實 唔洗去新手頻..
因為其地方 係冇足夠既進步空間 ...
好簡易 囧 d人 冇挑戰性吧!! (我覺得)
不過你最好都係 去返新手頻 玩好110以下 姐係我的人 bpm既歌....

4: 當你練好 咁上下既基本功之後可以嘗試去玩bu 唔係去死練 ... 接觸下...
唔好 玩3lv 玩下1lv先 ...
唔洗咁認真的 ...
之後 你玩到咁上下 你去 認真玩場... 嘗試0miss...

5: 厭la 覺得 bu 厭la ... 唔想玩 .其實你e+有一d8k 既基本功 ... 你可以去玩8k ...因為8k 既難度 係4k既兩倍.. 禁既野都多左 對ma? 話明8k 當然係 頭先所講既2468加埋 斜方向既 1379 =]
bu呢 佢要禁既係 147 369  可以有d師兄會講得詳細d 關於bu... 好e+開始一個一個模式講 留心l

每個 白房( 普通房) 都會有一粒珠係到郁 打橫郁 粒珠去到 白色閃區 就禁一下空白健
個人戰:
個人同步: 勁舞基本功 姐係4k 既 最低層次 ....要禁既野=上下左右 加空白健/ctrl
高階個人同步: 姐係4k加8k 4k=2468 8k=24681379   姐係12k 你記住 兩個係混合 明吧 繼續
動感4/8方向: 4k + 8k 但唔係 混合 係可以轉做8k/4K 自由 .. 自由一陣講
自由模式: 自己 可以背舞步 或者亂禁 .. ps: 可以背死你 一次過背既話
普通個人模式: 呢個 我要用公式黎表達 個人同步1-7lv=> 自由 =>個人同步8-9lv = F 姐係 轉 唔記得英文點串
carzy模式4/8方向: 姐係同步 4k 或者 8k 只不過係加左10同11lv 上去
隨機模式: 姐係 是但一個模式
高階動感模式4k/8k: 姐係 動感4k/8k 既更高層次  ... 加左10同11lv上去
團體戰:
cd情侶模式4k/8k/高階: 姐係好似 個人同步咁 不過係同對方對住面跳 d制 呢 係散開哂禁的=]
b boy4k/8k: 人地出一個舞步 之後 跳返佢所出既舞步
團同步 團c4 團c8  團自由 團動4k/8k 團高動4k/8k:;都係照返個人戰既說明黎玩
night dance 4k/8k 模式:係團個人+團自由 咁玩法
公開對戰模式: 係3/2個人 輪住跳
藍房
 挑戰明星
橙色房
 挑戰團體明星
綠色房:
 挑戰情侶明星
紫色房:
 領舞房
黃色房:
 bu房
拉丁模式:個人同步相同玩法
story模式: 係故事性既玩法 依照將事既發展去挑戰各關卡.. 不過要有足夠既基本功
除非你用外掛=] 外掛問題 再作另問=]
br模式(旋轉模式):呢個模式 係考節奏的 相反領舞係考記億的
領舞 你中2玩可以再問我 因為太難表達比你睇
打住咁多先 你有咩唔明 我答返你 ...
ps:各位老玩家 我有咩教錯人請指點 但唔好鬧 多謝 ..
老友 我玩左勁舞好幾年 1.75版開始玩 希望可以幫到你la =] 有d模式我講留左 希望你主動問我 拍謝[[bao_44]]
回復

咩叫全不勁舞-口-??
回復

咩叫全不勁舞-口-??
§軒.仔﹏↓ 發表於 30-1-2009 22:56

全部   打錯左SOR
回復

自由同8k要禁右首面d制,,,4k要禁上下左右,,,bu同8k一樣=3=
回復

自由同8k要禁右首面d制,,,4k要禁上下左右,,,bu同8k一樣=3=
§軒.仔﹏↓ 發表於 30-1-2009 23:03

係唔係12346789果D?

同可唔可以長細D THX!!!!
回復

123456789 上下左右!

打中交就禁,shift+alt
回復

長細仲要易明THX!!!
回復

8k 冇5/.\
回復

4k;;上,下,左,右   {紅色箭嘴=相反方向}
8k;;左面1.2.3.4.6.7.8.9
自由;;鍾意咩方向就咩方向`{當然有舞步-,-}
c8+c4;; 同個人&同步8k差唔多,,不過多左個10&11lv`
bu;; n咁多箭嘴彈出尼-,- 佢彈咩就禁咩,,下面就禁空白/5/0  箭嘴就7.4.1.9.6.3
領舞;; 聽npc拍指`同8k差唔多,,不過要跟拍指  yeah=5 g0=空白
br;; 有4k/8k  又係聽拍指的` 下面行野d色滿左就禁ctrl  月多月高分
動4/動8;; 唔識講-,-  個人+自由....`  多數要尼洗經"
打星;; 拎g幣用`
cd;; f1,f2,f3簡人` 之後好似玩個人咁
cd2;; 同cd差唔多  但係男方係簡,女方係受/唔受個邊`

仲有好多嫁` 玩玩下就識嫁啦-,-

中文輸入法就shif+ctrl/ctrl+空白
回復